Not logged inRX8NL.COM
Forum Help Search Register Login
Up Topic Algemeen / Aanschaf RX-8 / Hulp bij aanschaf RX-8
- - By BlackD0 (Beginner) [nl] Date 25-03-2016 10:08 Edited 25-03-2016 10:17
Hallo allen,

Ik ben een relatief jonge kerel (25 jaar) die al een tijdje op zoek is naar een RX-8. Momenteel ga ik nog elke dag met de auto naar mijn werk (zo'n 105 km per dag), maar vanaf april komt hier verandering in. Dan ga ik namelijk in Zwolle wonen. Van daaruit ga ik elke dag met de trein naar mijn werk. Het wordt dus een soort weekend / avond auto en niet een auto voor dagelijks gebruik. Hierbij zou ik het persoonlijk wel mooi vinden om een HP variant te kunnen kopen, mits deze in mijn budget valt (budget van 7000-8000 euro). Ik kwam tijdens het zoeken op het internet jullie forum tegen (en heb ook al verscheidene post gelezen) toen ik op zoek was naar aandachtspunten voor het aanschaffen van een RX-8. Hierbij had ik nog een aantal vragen waar ik jullie expertise wel kan gebruiken, aangezien ik een leek ben op het gebied van auto's...

1. Ik heb gelezen dat je o.a. het beste een compressietest kan laten uitvoeren voor de aanschaf van een RX-8. Ik heb alleen geen idee waar ik het in mijn regio (Zwolle en omgeving) kan laten doen en wat de minimale waardes moeten zijn bij zo'n compressietest.

2. Als niet bekend is of een motor gereviseerd is, waar moet ik dan eventueel op letten waaraan ik kan zien of de motor toe is aan revisie?

3. Voordat ik een RX-8 koop, zou ik graag weten of ik in mijn regio een specialist / Mazda dealer is die bekend is met Wankelmotoren zit. Ik heb op internet niet veel kunnen vinden, hebben jullie wellicht aanraders? In Zwolle zit wel een Mazda dealer (ok, heb hem nog niet gebeld...), maar wellicht dat jullie alternatieven hebben.

4. Zijn er nog andere verborgen addertjes waar ik wellicht op moet letten?

5. Ik heb in ieder geval 1 RX-8 bekeken (die van Hollandscheveld in het onderstaande lijstje), en klopt het dat de uitlaatgassen een beetje raar ruiken? Ik kan de lucht niet plaatsen en vind het persoonlijk niet raar stinken of iets dergelijks, wellicht ligt het aan het feit dat dit de eerste keer is dat ik een auto met een wankelmotor bij mij in de buurt heb gehad....

De RX-8'en waar ik wellicht interesse in heb (hierbij vermijd ik persoonlijk liever de particuliere markt):
"Mazda RX-8 1.3 Renesis High Power, Navigatie, Zeer mooi, goed" - Doetinchem - 135.529 km- http://ww3.autoscout24.nl/classified/275879062?asrc=st|as
"Mazda RX-8 1.3 Renesis" - Emmen - 142.841 km - http://ww3.autoscout24.nl/classified/277396346?asrc=st|as
"Mazda RX-8 1.3 RENESIS Leer Navigatie" - Hollandscheveld - 95.093 km - http://ww3.autoscout24.nl/classified/285959070?asrc=st|as

Persoonlijk neig ik het meest naar die van Hollandscheveld, zij het dat het (volgens de advertentie) geen HP model is maar wel het minste aantal kilometers. Ik wilde wellicht een proefrit afspreken voor deze auto, vandaar mijn vragen hier!
Jullie input zou dus erg fijn zijn!

En natuurlijk als ik uiteindelijk een RX-8 heb gekocht, blijf ik natuurlijk plakken op jullie forum. ;D

Met vriendelijke groet en alvast bedankt,
BlackD0
Parent - - By tzeunis (ForumPro) [nl] Date 25-03-2016 15:55
Tsja.. keuzes... ik zou vooral kijken hoeveel verschillende eigenaren de auto's gehad hebben... verder staat leer, buitenkant zeggen meestal meer dat een ad. Als de auto er goed uitziet na 10 jaar aan binnen en buitenkant is het ook wel plausibel dat er met liefde in gereden is. Ik zou hoe dan ook een GOEDE compressietest laten doen. Verder kun je je verdiepen in het aankoop advies topic. Is die dealer Leerentveld? Daar komt de mijne ook vandaan... vond t geen top dealer eerlijk gezegd; hebben er naar eigen zeggen een stuk of 10 geleverd en in onderhoud gehad.
Parent - - By Martine (Rotary SuperSpammer) [nl] Date 25-03-2016 17:48
welkom hier :)

In Zwolle zitten 2 dealers  Leerentveld en Borgmeijer.

Van de 3 links is de zwarte een hp, de rode een sp en de grijze een sp upgrade.

persoonlijk zou ik eerst een kleur keuze maken, en dan verder kijken, zoekt soms net even makkelijker.

Groetjes M&M
Parent - - By BlackD0 (Beginner) [nl] Date 25-03-2016 20:57 Edited 25-03-2016 21:25
Hey Martine,

Dank je!
Persoonlijk heb ik liever een zwarte of een zilveren, dus dan passen zowel de HP als de SP upgrade wel in dat straatje. Ik vertrouw alleen de kilometers van de zwarte niet echt...  Plus die zit in Doetinchem, is me eigenlijk net iets te ver weg, haha.

Ik moet toegeven dat ik niet direct van plan was om een RX-8 te kopen, maar wil al wel vast oriƫnteren welke ik zou willen en waar ik op moet letten bij de aanschaf. Zoals ik al zei ga ik vanaf april in Zwolle (en op mezelf) wonen, dus moet eerst maar eens kijken hoeveel ik bij elkaar kan sparen. Ook hoop ik dat mijn huidige auto het nog even volhoudt (206je uit 2003 met bijna 190.000 KMs op de teller....).

Volgens mij is Borgmeijer een Mitsubishi dealer en geen Mazda dealer, overigens. Ik vind het opzich niet erg om een stukje te moeten rijden voor onderhoud of iets dergelijks. Ik rijd nu ook 20 minuten naar de garage waar ik mijn auto in onderhoud heb.
Parent - By Martine (Rotary SuperSpammer) [nl] Date 25-03-2016 21:48
wat is er mis met die km. stand dan?
En waar je op moet letten bij de aankoop kun je hier op het forum wel vinden.
Ik ben wel eens bij Borgmeijer geweest, voor wat onderdelen, en ze waren heel vriendelijk en behulpzaam.

Groetjes M&M
Up Topic Algemeen / Aanschaf RX-8 / Hulp bij aanschaf RX-8

Powered by mwForum 2.29.7 © 1999-2015 Markus Wichitill