Not logged inRX8NL.COM
Forum Help Search Register Login
Up Topic Algemeen / RX-8 discussie / Even voorstellen / Probleem met starten en snelweg rijden
- By Mitch (Beginner) [nl] Date 08-06-2015 19:12 Edited 08-06-2015 21:17
Hallo allemaal, Ik ben nieuw hier dus ik zal mij even voorstellen. Ik ben Mitchell, 21 jaar, en ik kom uit de regio Alphen aan den Rijn (om precies te zijn Boskoop). Ik ben nou een jaar in het bezit van een prachtige Mazda RX8 HP uit 2004. De kleur is zwart. Sinds ik de RX8 voor het eerst tegen kwam in Need for Speed underground 2 ben ik al smoorverliefd op de auto. Na jaren lang, posters te hebben verzameld, duizend en 1 verschillende rx8'en op de achtergrond van me laptop gehad te hebben en allemaal kleine speelgoed auto's van de RX8 gekocht te hebben heb ik dan eindelijk mijn eigen RX8. Na dat ik dan ook op Japfest afgelopen maand een paar van jullie auto's zag leek mij het ook wel een goed plan om eens aan te sluiten bij dit forum.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, heb ik eigenlijk wat probleempjes met de RX8 gekregen in het afgelopen jaar. Hij is momenteel ook in onderhoud bij Mireck van Rx7-Service Holland en we zijn bezig met de problemen, maar misschien kunnen jullie mij al wat adviseren voor hij daar daad werkelijk weer heen gaat.

Het begon allemaal net voor de herfst vorig jaar. Toen heeft de originele katalysator het begeven. Ik heb toen bij Maxiperformance uit Hengelo een uitlaat op maat laten maken, van RVS. van af het manifold naar achteren. Geluid wat nu dan ook uit de auto komt is grandioos. Echter is er wel een negatief puntje aan de uitlaat, sinds de aanschaf van de uitlaat verliest de auto vermogen na enige tijd 120+ rijden op de snelweg. Als ik bijvoorbeeld 20km heb gereden op de snelweg en duik de snelweg af heeft de auto bijna geen vermogen meer. Ik heb lange tijd gedacht dat dit misschien zou kunnen komen omdat de motor een revisie moest hebben, ook al reed de auto altijd perfect en starte altijd warm of koud. Ook gebeurd er niks geks op het dashboard als de auto vermogen verliest en na het afkoelen van de motor heeft de auto weer al z'n vermogen terug. Het doet zich niet voor als ik uren lang zachtjes rijd, het gebeurt alleen op de snelweg als ik lange tijd 120+ rij.

Omdat ik lange tijd dacht dat het kwam omdat de auto een revisie nodig had heb ik hem een maand geleden naar Mireck (Rx-7 service) gebracht die de auto zou reviseren. Hij heeft natuurlijk eerst een compressie test uitgevoerd die verbazend genoeg bijzonder netjes was. 7,3 ; 7,3 en 7,2 op de voorste kamer en 7,0 ; 7,0 en 7,1 op de achterste kamer en dat voor een HP met 125.000 op de teller. Dus revisie was wat ons betreft nog niet nodig. We kwamen er wel achter dat de bobine, bougies en bougies kabels helemaal op waren. Dus die hebben we vervangen. Na dat gedaan te hebben zijn we weer wezen testen op de snelweg en nog steeds verlies van vermogen. Het lag dus niet aan de compressie of aan de ontsteking. Ook nog even de olie vervangen. In de oude olie zat namelijk wat dikke troep. Wij met de gedachten dat de uitlaat de oorzaak is een nieuwe Racing beat uitlaat besteld (waar ik nog steeds op wacht).

Nou ben ik vorige week weer terug komen rijden van uit Uden vandaan naar Boskoop. Zodat ik de auto weer even hier had nu ik toch zit te wachten op de uitlaat. Sindsdien heb ik er alleen nog een probleem bij. De auto start nu helemaal niet meer als hij op temperatuur is. Dit had ik voor hij bij rx7-service was geweest nog nooit gehad. natuurlijk gaat hij zo snel mogelijk ook weer terug naar Rx7 Service want dit schiet niet op zo. Nou ben ik erg benieuwd wat jullie hier van vinden? De auto heeft dus een goede compressie, maar start warm niet meer. Koud start hij wel gewoon goed, dat is het probleem niet. Ook valt hij niet stil onderweg ofzo, en rijd nog steeds heerlijk. Wat net nieuw is: Bougies, Bobine, Bougies kabels en olie. Ook heb ik hier natuurlijk met rx7-service over gepraat en hij had gehoord uit Amerika dat het misschien de brandstof pomp is die het probleem geeft op de snelweg en ook problemen kan geven met starten.

Ik hoor graag naar jullie bevindingen.

Alvast enorm bedankt voor het lezen van mijn onwijze bericht.
- By tzeunis (ForumPro) [nl] Date 08-06-2015 19:21
Startmotor slecht? Is het nog de eerste starter?
- By Mitch (Beginner) [nl] Date 08-06-2015 19:23
Nee start motor is perfect en het is al de "ge-upgrade" zwaardere start motor.
- By BartvdEnde (SuperForumposter) [nl] Date 09-06-2015 06:24
Voor zover als ik weet klinkt niet warm starten als te weinig compressie, vermogen na de snelwegverliezen klinkt als bobines (wat meestal ook de oorzaak is van een kapotte kat). Maargoed beide zijn al gecontroleerd.
De MAF/Brandstofdruk/OMP zijn de volgende zaken die je zou kunnen controleren.
Als je het opgelost hebt, laat je dan nog wel even horen wat het probleem was?
- By Melkie (Rotary SuperSpammer) Date 09-06-2015 07:49
Misschien ook eens even met een OBD2 plug en Torque (Android) rijden en monitoren welke waarden er gemeten worden en kijken of die veranderen op het moment dat de problemen optreden.
Up Topic Algemeen / RX-8 discussie / Even voorstellen / Probleem met starten en snelweg rijden

Powered by mwForum 2.29.7 © 1999-2015 Markus Wichitill