Not logged inRX8NL.COM
Forum Help Search Register Login
Up Topic Algemeen / RX-8 discussie / Korte afstanden RX-8
- By JDx (Deelnemer) [nl] Date 16-05-2013 13:18
Hoe doen jullie trouwens boodschappen met de RX-8, of tanken, rij je dan een extra eindje om?

En even met de hond naar het strand savonds (ik woon 6km van het strand), is dat te doen?
- By Toffe Peer (ForumGeweldenaar) Date 16-05-2013 14:16
Zes kilometer is normaal gesproken prima te doen.
Als je tenminste niet alleen maar zulke korte ritjes rijdt.

Ik gebruik de Rex voor mijn werk, dus regelmatig lange afstanden, afgewisseld met korte ritjes naar AH of de voetbalclub.
Ik rijd meestal wel wat om en mijn criterium is dat de temperatuurmeter tot op de plaats staat waar die na een langere rit ook staat, dat is iets minder dan halverwege op de meter. Als het moet rijd ik dan een eindje om tot de meter daar staat. Afhankelijk van de buitentemperatuur is dat na 4 tot 7 kilometer. Daarna als de motor warm is rijd ik rustig kortere afstanden (1 a 2 kilometer). Dus op de heenweg naar AH rijd ik om en de terugweg, als de motor nog warm is, niet.

Ik heb de laatste twee jaar in totaal 40.000 km gereden. De teller, eerste motor, staat bijna op 130.000 en mijn Rex rijdt nog steeds als een zonnetje en ik heb nooit startproblemen.

Gr. Ger
- By JGM (ForumGeweldenaar) [nl] Date 16-05-2013 14:50
Het is (volgens mij) inderdaad wat toffe peer zegt, een keer een kort stukje, zeker als je ervoor zorgt dat de koelvloeistof op temperatuur komt, moet geen probleem zijn.
Maar vermijd alleen maar korte stukjes en rijdt regelmatig lange stukken waarbij af en toe het gaspedaal diep gevloerd wordt, dit om koolafzetting (carbon build up)in de motor tegen te gaan.
Up Topic Algemeen / RX-8 discussie / Korte afstanden RX-8

Powered by mwForum 2.29.7 © 1999-2015 Markus Wichitill