Niet aangemeldRX8NL.COM
Forum Hulp Zoek Registreren Aanmelden
Omhoog Onderwerp Techniek en prestaties / Techniek / ECU reset door slecht contact?
- Van Marx-8 (Deelnemer) [nl] op 30-09-2017 12:39
Net een (hopenlijk tijdelijk) probleempje gehad:

RX heeft 5 dagen stil gestaan.
Kon eerst niet starten (één tik); na paar keer geen lampjes meer aan op de dash.
Accu gemeten = 12.5V; wat aan kabels accu gemorreld -> lampjes aan & gestart.
Maar.... verwarming stond op 22gr + airco aan, DSC uit, traction control uit (knop geen respons). km-teller voor ritten terug naar 0 km. CEL uit.
Na enkele tientallen meters DSC & traction control automatisch weer aan (of lampje uit in ieder geval).
In idle dramatisch onregelmatig, motor slaat af zonder gas bijgeven, gaat weer aan bij 'uitrollen' in versnelling. Indirect zou dit in mijn geval kunnen komen door reset van de ECU (bij idle was de fuel trim uitzonderlijk hoog, genoeg voor CEL). Of de premix, tenslotte 1e keer en 200+ml tegelijk ineens.

Komt dit gedrag (behalve afslaan/onregelmatig idle) overeen met een ECU reset, en kan dit gewoon door een slecht contact komen?
Toen ik 'm net wegzette bleef de motor trouwens weer draaien bij idle dus ik hoop er nu op dat de electronica het wel weer compenseert. Probeer ik uit wanneer het weer droog is.
- Van Marx-8 (Deelnemer) [nl] op 01-10-2017 08:16
nvm, schijnt normaal te zijn en ook voor te komen bij vervangen van de accu e.d.
- Van JGM (ForumGeweldenaar) [nl] op 02-10-2017 06:14
Klopt. TC lampje krijg je uit door helemaal naar links en naar rechts te sturen. Dat onrustige stationaire motorloop wordt beter omdat de computer zn eigen opnieuw  moet inleren... Dit kan even duren maar er zijn wel trucjes voor om dit sneller te laten verlopen. Alleen weet ik niet meer precies hoe...
Omhoog Onderwerp Techniek en prestaties / Techniek / ECU reset door slecht contact?

Powered by mwForum 2.29.4 © 1999-2014 Markus Wichitill